Bandleden

Stephanie Kruythof
Deze 29-jarige ‘s-Gravendeelse zangeres kreeg in 2011 het idee een bandje te starten. Zij verzamelde een clubje muzikanten om zich heen, waarmee Footprint geboren was.  Inmiddels is zij de enige vrouw in het gezelschap en heeft ze heel wat zangkilometers gemaakt, en ervaring opgedaan in het negeren van rare mannengrappen. In haar vrije tijd werft ze accountants, staat ze in de “downward-facing dog” bij een lesje yoga, of staat ze met haar handen in de modder plantjes te stekken.

Erwin van der Vlis
Samen met Stephanie is deze halve Schot een Footprinter van het eerste uur. Deze 32-jarige Strijense vertegenwoordiger begon bij de band als drummer, maar is sinds januari 2012 terug bij zijn 6-snarige roots, zowel elektrisch als akoestisch. Zo bescheiden als hij is, blinkt hij uit met zijn vingervlugge gitaarspel. Wanneer er nieuwe nummers gerepeteerd worden, is het nooit de vraag of Erwin dit kan spelen.  Naast het gitaarspel, neemt hij de tweede stem voor zijn rekening. In het dagelijks leven werkt hij als operationeel medewerker en bestudeert hij gekke (Beatles-)feitjes.

Rutger van der Heul
Rutger is Footprint’s meest recente aanwinst. Met zijn soepele baslijntjes, zijn speeltje de ‘Big Muff’ (pedaal voor de basgitaar, red.) en zijn enthousiasme (vooral bij het stiekem meezingen bij The Spice Girls) is hij een enorme toevoeging aan de band. Naast bassen, speelt hij ook verdienstelijk gitaar, wat hij bewezen heeft toen hij als invaller met ons meedeed in de Feestweek in ‘s-Gravendeel in 2015. In het dagelijks leven rijdt deze 31-jarige bassist heel het land door als machinist in zijn trein, speelt hij in nog een ander (iets harder) bandje en is hij trouw Lowlands-bezoeker.

Rob Stolk
Deze 31-jarige jongeman komt uit een muzikaal gezin. Met muzikale ouders en grootouders is het hem met de paplepel ingegoten. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Nieuwendijk, wat voor velen het enige bewijs is dat deze plek bestaat. Tegenwoordig woont hij samen met Stephanie in ‘s-Gravendeel en houdt hij als engineer vliegtuigen in de lucht. In de band is hij de president van de trommels, en in Footprint Unplugged bemant hij de cajon én zingt hij mee. Hij doet het publiek verrassen met zijn versie van Toto’s Africa.